Ja, ik bekijk de positieve kant van het leven en hoop op een rimpeleffect..

Ik bekijk en benadruk heel duidelijk de positieve kant van het leven.. Waarom niet? Ken je de theorie van het steentje in een meer gooien en de veroorzaakte rimpeling die tot in de verste hoeken komt?

Ja, ik kies er heel bewust voor om de positieve kant te zien. Die brengt mij meer. Ik word er gelukkig en blij van.

Uiteraard zie ik ook nare dingen om mij heen. Ik reis in werelddelen waar je er niet om heen kan en ook tijdens mijn werk word ik meestal gestuurd naar gevallen waarbij het geluk ver te zoeken is. Hoe blijf ik dan toch die andere kant zien? En juist die kant belichten?

Ik stel de vraag liever andersom … en dus aan degenen die altijd maar de negatieve kant blijven belichten. Word je er beter van? Word je er dan tenminste blijer van? Of heeft het je geholpen in jouw leven?

Ben jij je er wel bewust van dat je dat doet?

Uiteraard zijn er bedrijven en mensen die leven van negatief nieuws. Negatief nieuws viert hoogtij lijkt het, het klikgedrag van mensen online is vele malen hoger als de titel van een nieuwsitem of blog een vreselijke inslag heeft. Hoe erger het klinkt hoe meer er geklikt wordt op de link.

Ik heb zo een aantal blogs die het om die reden goed doen. Vreemd is dat he?

Terwijl toch iedereen streeft naar een fijn en gelukkig leven waarin positiviteit hoogtij kan vieren. Waarom blijven mensen zoveel aandacht geven aan negatieve dingen?

Begin dit jaar keek ik vol verbazing naar deze mooie eeuwenoude Baobab boom in Botswana. Ja, mijn wereld is mooi!

Ik had het er laatst nog over met een collega op mijn werk. Ja, ik reis veel en heb dus langere pauzes van mijn werk dan anderen. Zou dat een reden zijn dat ik een positievere instelling kan behouden? In mijn werk en in mijn privé?

Toch reis ik naar landen waarvan een heel aantal mensen dan zeggen dat ze er niets positiefs zouden kunnen vinden omdat het er allemaal slecht geregeld zou zijn mbt mensenrechten - vrouwenrechten - kinderrechten en doe alle andere rechten er ook maar bij ..

Toch zie ik op mijn werk en in mijn reizen altijd de positieve kant. Het zal vast met elkaar samenhangen want ik kan me er wel iets bij voorstellen dat als ik dag in dag uit alleen maar noodhulp1 draai de wereld na jaren wel iets negatiever in schaal.

Begin 2016 schreef ik hier al eens een kort blogje over: Waarom mijn wereld nog steeds positief is. En een tijdje terug schreef ik de hoe je de kracht van positief denken in je voordeel kan gebruiken.

Ik ben blij dat ik daar een gewoonte van heb. Nu vind ik dat ik eens moet gaan hoe ik dit meer in mijn werk ook kan gebruiken. En dus niet alleen in mijn voordeel maar ook in het voordeel van een ander.

Als ik aan het werk ben dan probeer ik natuurlijk de mensen die ik tref positief te benaderen, positief feedback te geven en een positieve kijk op de situatie te geven. Wat ik wel mis is dat ik bijna nooit zie of die boodschap overkomt of nut heeft gehad. Dat mis ik dus in mijn huidige werk.

Het effect van wat ik probeer te doen zie ik eigenlijk vrijwel nooit, is het er wel of is het er ook niet? In hoeveel gevallen dringt iets door? In hoeveel gevallen werkt het nog een tijdje na? Hoe vaak zal er iemand door veranderen?

Al is het maar een klein beetje..

“I alone cannot change the world,

but I can cast a stone across the waters to create many ripples.”

Mother Theresa

Deze quote las ik op de site van ZieCoaching.

Het rimpel effect kan ver door dringen van een enkel woord, een lach of alleen maar een blik…

Heb je een aanvulling dan hoor ik het natuurlijk heel graag. Dat kan door deze mail gewoon te beantwoorden. De mail krijg je als je bent geabonneerd op deze nieuwsbrief.

Je mag natuurlijk ook een reactie achterlaten hier. Ik lees ze graag.

Leave a comment

Wil je een ander op deze nieuwsbrief attenderen kun je onderstaande knop gebruiken.

Share Zinvol Reizen Nieuwsbrief

1

Noodhulp is de incidenten afhandeling van de politie. Dus de 112 meldingen maar ook andere hulpverleningen waar we als politie naartoe worden gestuurd om te bemiddelen of hulp te verlenen.